Vår grønne menighet

Flekkefjord menighet ble sommeren 2016 registrert som grønn menighet. Dette ble markert den 16.Februar 2017 med temamøte om regnskogen, treplanting av ordfører Jan Sigbjørnsen og overrekkelse av diplom fra bispedømme/ Kirkerådet.

«Vår grønne menighet» er et konsept som ønsker å bidra til glede, takknemlighet og undring i menighetene over å være del av skaperverket, og forløse engasjement og kreativitet til å ta vare på den verden Gud har gitt oss.

Klimaendringene rammer oss allerede. Mennesker, dyr og planter strever fordi livsgrunnlaget er i endring. Forskere slår fast at det skyldes menneskenes levemåte og minner oss om at det er nødvendig å skifte kurs. Som kirke er vi kalt til å være gode forvaltere av skaperverket og etterfølgere av Jesus Kristus. Hva betyr dette konkret for oss i dag? Hvordan kan vi tenke globalt og handle lokalt?

«Grønn menighet» er et redskap for lokalmenigheter til å forholde seg til disse utfordringene. Ved å registrere seg som grønn menighet, har Flekkefjord menighet tatt et aktivt valg om å bli med i den grønne kirkelige bevegelse. Menigheten har forpliktet seg til 25 ulike tiltak og utforment en handlingsplan som hver for seg er små endringer, men som allikevel kan gjøre en forskjell. Til nå har over 280 menigheter forpliktet seg til dette.

Ved å ta vare på skaperverket viser vi nestekjærlighet for de som rammes hardest av klimaendringer, samtidig som vi tar et standpunkt for oss selv og for kommende generasjoner.

Facebook-siden Grønn kirke kan man inspirere hverandre og dele informasjon om grønne tiltak.

Til nå har vi arrangert temamøte, stand, strandryddedugnad og miljøkafe.

Har du gode ideer og lyst til å engasjere deg i dette arbeidet, ta kontakt med ansvarsgruppa!

Grønn ansvarsgruppe i Flekkefjord består for tiden av:
Anne S. Amdal
Olav R. Hanssen
Berit Lauvdal
Kari Laundal
Margoth Skogerbø
Randi Margrethe M. Larsen

Her finner du mer informasjon om "Grønn kirke" og "Grønne menigheter" i  Den norske kirke.