Salmer som samler - Den signede dag

Salmer som samler – Den signede dag

Folketoner og andre toner i pinsetiden.

I juni vil Flekkefjord og Feda kirker huse en unik konsert i serien «Salmer som samler». Folkesanger og kirkemusiker på Feda, Torhild Larsen Nygård, vil sammen med Geir Kalleberg og Ådne Svalastog på tangentinstrumenter, Bernt Kristian Laundal på slagverk og Terje Lauvdal på bass framføre gamle salmer i nye arrangement.

Konserten rammes inn av to folketoner fra Flekkefjord. Ellers vil vi høre kjente salmer der noen av versene har andre særegne og flotte folketoner. Alle som kommer får også anledning til å være med å synge.

Mange av salmetekstene, som har fulgt den norske befolkning og kirkens salmebøker opp igjennom generasjonene, har blitt tatt med fra bygd til by og fra fjord til hei lenge før bilen og internett ble oppfunnet. På de lange veiene ble melodiene husket litt forskjellig og nye melodier ble skapt til samme salmetekster. Melodimangfoldet viser at salmene har betydd mye for mange opp gjennom tidene. Med denne konserten ønsker vi å gi salmene nytt liv.

Det hele skjer i Flekkefjord kirke torsdag 13. juni og Feda kirke torsdag 20. juni

Her finner du plakaten