Lys våken 2020

i Flekkefjod

Vanligvis inviterer Flekkefjord menighet 11-åringene til å være med å feire kirkens nyttår, natt til 1.søndag i advent. Lys våken handler om å være lys våkne for det som skjer rundt oss. Vi skal være lys våkne for hverandre, for Gud og for oss selv. På lys våken pleier vi å leke, synge, planlegge gudstjeneste, gå på orgelsafari og utforske tårnet. – Og sist men ikke minst overnatte i kirken.
I år kan vi ikke invitere 11 åringene slik vi pleier, og det syns vi er skikkelig kjedelig.

Ny invitasjon til neste år:
Vi håper og ber om at det kommer en vaksine mot Korona, eller at smittesituasjonen endrer seg slik at vi kan gjennomføre Lys Våken i 2021. Da vil 11 og 12 åringene få en ny invitasjon, og vi satser på at vi kan feire Lys Våken sammen i 2021.

Lys Våken i adventsperioden:
Med korona-pandemien og alt som foregår i verden, er det godt å vite at vi kan være lys våkne selv om vi ikke kan være sammen nå.
 I adventstida venter vi på at vi skal feire jul og feire at Gud ble menneske. Alle fester begynner med forberedelser! Når du skal feire bursdagen din, så må det gjøres i stand. Gaver må kjøpes, kaker må bakes og ballonger blåses opp. På samme måte er det når vi skal forberede oss til festen i jula når vi feirer at Jesus ble født.
Hvordan kan vi bruke den ventetida til å være lys våkne for hverandre, for Gud og for oss selv? Kanskje vi kan gjøre noe godt for andre? Det kan være noen vi kjenner og som bor der vi bor, men det kan også være å gjøre noe godt for mennesker langt unna eller for jorda vi bor på. Snart er vi i den mørkeste tida på året og er det noe vi trenger nå så er det mer lys og mer håp om at det kan bli bedre!

Hva er det du drømmer om? Hva er det du håper på? Mange av drømmene våre handler om at andre mennesker skal få det bedre. At alle barn skal være trygge, og ha et sted å sove. At kriger skal ta slutt. At vi skal ta vare på hverandre og på jorda. Visste du at det finnes noe som heter en omvendt julekalender? Kirkens Nødhjelp har laget en sånn adventskalender der vi kan være med å dele julegleden og du finner den her: https://www.kirkensnodhjelp.no/om-oss/for-kirkene/adventskalender/

Vi i Flekkefjord menighet ønsker deg en god adventstid og håper du vil være med å være lys våken!