Advent i Flekkefjord kirke


Advent 2020 - Aktiviteter i og rundt kirken

 

Advent i kirken:
Mye blir annerledes denne adventstiden. Mange tradisjonelle arrangementer er avlyst, men kirken skal likevel være tilstede med sitt budskap om håp og fred.

I glasshuset like ved kirken finner du en stor julekrybbe. Julekrybben skal minne om bibelens juleevangelium, fortellingen om da Jesusbarnet ble født den første julenatt.

Julekalender- quiz:
 Hver dag i desember vil vi legge ut et nytt spørsmål til julequizen på Facebook. Vi har også hengt ut poster med de samme spørsmålene i parkområdet rundt Flekkefjord kirke. 

Spørsmålene er merket med gule og røde stjerner. Barn under 2 trinn trenger bare å fylle ut spørsmål merket med rød stjerne, voksne og  barn over skolealder må svare på alle spørsmålene. (Både røde og gule stjerner) 

 

Mot slutten av måneden kan du sende svarene  på mail til: kirkekontoret@flekkefjord.kommune.no eller du kan legge ferdig utfylt svar ark i inn- postkassen ved hovedinngangen til kirken. Alle som svarer riktig på spørsmålene blir med i trekningen av en flott premie.

Ark for utfylling av svarene på julekalender-quizen finner du i ut- postkassen ved hovedinngangen til Flekkefjord kirke.

De fleste av svarene på julekalenderquizen står i juleevangeliet. (Lukas 2).

Håpstreet!
«Må alle dele håpet, så gode ting kan skje, må jord og himmel møtes, et lys er tent for det.» synger vi så vakker i adventssalmen: Tenn lys.

La oss dele våre ønsker å håp i denne vanskelige koronatiden.

Nå kan du dele dine gode håp og drømmer ved å skrive dem ned eller tegne dem på en håpsdue. Mal for duene kan du printe ut her eller hente ark med håpsduer i ut - postkassen ved inngangspartiet til kirken, håpsduer som er ferdige kan legges i inn- postkassen. Vi vil laminere duene og henge dem opp på håpstreet som står ved Fuglehuset lenger ned i Kirkegaten.

Åpen kirke.
Torsdag 3, 10 og 17 desember vil kirken være åpen fra kl. 17.00 til kl. 19.00.

Da vil vi være tilgengelige og kan hjelpe dere med å lage håpsduer, eller fylle ut spørsmålsarkene til quizen. I kirken vil det spilles musikk, og du har mulighet til å tenne lys i lysgloben, eller bare sitte ned i kirken.

Dersom været tillater det vil vi tenne opp bålpannen utenfor kirken.

Tilbake