Konfirmanttime 4 - Treenigheten


Kjære konfirmanter!

Jeg håper dere alle har det bra i disse tider. Her finner dere opplegget for Konfirmanttime 4 – siden de fysiske samlingene måtte avlyses. Tema er Treenigheten.

 

Det første dere gjør er å se denne videoen.

Deretter har jeg tre oppgaver til dere.

Oppgave 1: Finn frem Konfirmantbibelen deres.

  • Les s. 21 og s. 50 i den fremste delen (den med de tykke sidene). Disse sidene handler om Gud vår Skaper og Den hellige ånd.

Oppgave 2: Denne oppgaven kan dere gjerne gjøre sammen i grupper på to, tre eller fire, men det går også an å gjøre den alene.

  • Gå ut i naturen og finn noe helt alminnelig hver: et blad, en kongle, en blomst eller noe annet. Men se nøye på tingen dere har valgt og se om dere ikke legger merke til noe helt nytt dere ikke har oppdaget før.
  • Ta så bilde av tingen, send den til anne-lise.hille@flekkefjord.kommune.no og så skal vi gå gjennom dette sammen i gruppene neste gang vi møtes. Skriv hvem som var med i gruppen.

Oppgave 3: Vær en hemmelig venn.

  • Velg en person du vil si noe fint til eller gjøre noe fint mot uten at den vet at du er en hemmelig venn. Det kan være hvem som helst! (På liknende måte gjør Den hellige ånd ting for oss uten at vi vet det helt).
  • OBS! Ta oppgaven på alvor: tenk at du skal lyse opp dagen for et annet menneske!
  • Neste gang vi møtes i grupper skal dere skrive om hva dere gjorde som hemmelig venn i konfloggen.

Helt til slutt: Les høyt, gjerne i grupper, den siste siden i Konfbibelen: Trosbekjennelsen, Fadervår og Velsignelsen.

Da vil jeg bare si lykke til med oppgavene! Jeg ser fram til å treffe dere igjen!

Hilsen Anne-Lise, prest

Tilbake