"Den stille uke"


4.april i Den stille uke inviterer Flekkefjord menighet deg til spennende, reflekterende og mektig musikalsk opplevelse

Vi får besøk av duoen Kristiansen // Vemøy.

Kristiansen // Vemøy er anerkjente musikere i ulike sammenhenger både som artister, musikere og komponister. Samarbeidet deres vokste frem gjennom arbeidet med Jakobmessene i Kulturkirken Jakob i Oslo. Øyvind Kristiansen står for programmering og tangenter, Jonas Kilmork Vemøy for trompet og elektronikk.

Første gang denne duoen ble lagt merke til, var i 2021 med utgivelsen av albumet «Hymns of Compassion» (Hymner om medlidenhet). Albumet henter farge, tema og inspirasjon fra påskens intense fortelling om kamp, lidelse og håp.

Duoens andre album «Hymns of Longing” (Hymner om Lengt) dreier tematisk rundt vår lengsel etter det evige og guddommelige. Deler av norsk presse satt dette albumet på lista over de beste norske albumene i 2022.

Konserten i Flekkefjord kirke denne vårkvelden tar tematisk utgangspunkt i begge disse albumene. Musikalsk beveger vi oss klanglig mellom de akustiske instrumentene trompet og klaver til elektronika og estetikken, dybdene, nyansene og klangene denne sjangeren byr på.

I en blanding av sakral musikk og elektronika bringes lyden av fortid og nåtid sammen i et lydlandskap, der det elektroniske fungerer som en kontrast til det akustiske farget av jazz og klassisk musikk. Dette gir et sterkt, ordløst innhold til melodiene. I sum kan vi si at duoen skaper rom for ettertanke og hvile for det moderne, rastløse menneske.

Dette er musikk som taler til deg og meg. Vi sees på konserten. Dette blir veldig bra.

Konserten starter kl. 19.30

Arr: Flekkefjord menighet

Tilbake