Påskebudskapet på usminket jærsk


Søndag 26.mars kl. 17 inviterer vi deg hjerteligst til påskekonsert med General Forsamling for å høre påskeevangeliet på jærsk.

-spennende, nytt og nært. Ja, og ikke bare det, for for første gang arrangerer Flekkefjord menighet og Fjellparkfestivalen konsert sammen.

Det er bandet General Forsamling som skal framføre albumet «Steidn». Albumet er ikke nytt av året. Fra våren 2021 har flere kirker og menigheter i Jær-regionen brukt General Forsamling og albumet «Steidn» som oppbygging og grunnlag for menighetens påskefeiring.

Det er Børre Bratland som framfører de seks sangene som er oversatt fra engelsk til brei jærdialekt. Tekstene i «Steidn» har som utgangspunkt bibelens påskefortellinger og albumet «The Stone» som ble utgitt i 2012 av artisten og folkesangeren David Olney (1948-2020).

Opp gjennom århundrene har påskens budskap vært uttrykt i bønner, dikt, salmer, bildende kunst, litteratur og musikk. Nye generasjoner har funnet nye uttrykksformer godt innenfor påskefortellingens rammer. Kunstneriske grep, jærdialekten og språket gjør at det gamle budskapet oppleves på nytt og på en annen måte.

Flekkefjord menighet gleder seg til å samarbeide med Fjellparkfestivalen og General Forsamling, og ikke minst gleder vi til å presentere denne konserten for deg.

Tilbake